Рецепти

24.04.2023 17:19:32

Рецепти

Добре дошли на страницата с вкусни рецепти на ЕкоАгро България! На тази страница ще намерите гама от рецепти на ЕкоАгро приготвени с местни съставки, всички внимателно изработени с цел подкрепяне на нашата мисия за насърчаване на устойчивото земеделие!


Говеждо пържено:  

Нарежете 1/2кг говеждо месо на тънки ивици и мариновайте в 1 супена лъжица соев сос и 1 супена лъжица царевично нишесте за 15 минути. 

Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на висока температура. Добавете говеждото и запържете, докато покафенее, около 3-4 минути. 

Добавете 1 нарязан лук, 1 нарязана чушка и 1 нарязан морков. Запържваме при разбъркване още 2-3 минути. 

Добавете 2 супени лъжици соев сос и 1 супена лъжица мед. Запържете още 1-2 минути, докато всичко се покрие добре и зеленчуците омекнат. Сервирайте върху ориз. 


Телешко тако: 

Запържете 1/2кг смляно говеждо месо в тиган на средно висока температура. Отцедете излишната мазнина. 

Добавете 1 пакет подправка за тако и 1/4 чаша вода. Разбъркайте, за да се комбинират. 

Сервирайте в черупки от тако с настъргана маруля, нарязани на кубчета домати, настъргано сирене и всякакви други гарнитури по желание. 


Телешко с броколи: 

Нарежете 1/2кг говеждо месо на тънки ивици и мариновайте в 1 супена лъжица соев сос и 1 супена лъжица царевично нишесте за 15 минути. 

Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на висока температура. Добавете говеждото и запържете, докато покафенее, около 3-4 минути. 

Добавете 2 чаши броколи и 1 нарязан лук. Запържваме при разбъркване още 2-3 минути. 

Добавете 1/4 чаша соев сос и 1 супена лъжица царевично нишесте, смесено с 1/4 чаша вода. Запържваме още 1-2 минути, докато сосът се сгъсти. Сервирайте върху ориз. 


Шишчета с телешко и гъби: 

Нарежете 1/2кг говеждо месо на 1-инчови кубчета. 

Нанижете говеждо месо и нарязани гъби на шишчета. 

Намажете шишчетата със зехтин и ги поръсете със сол и черен пипер. 

Печете на скара или печете за 8-10 минути, като обръщате от време на време, докато говеждото се сготви. 


Говеждо задушено за бавно готвене: 

Нарежете 1кг говеждо месо на 2см кубчета и подправете със сол и черен пипер. 

Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на средно висока температура. Запържете говеждото от всички страни, около 5-6 минути. 

Прехвърлете говеждото в тенджера и добавете 2 нарязани глави лук, 4 нарязани моркова, 4 нарязани стръка целина, 4 смлени скилидки чесън, 2 супени лъжици доматено пюре, 4 чаши телешки бульон, 1 чаена лъжичка мащерка, 1 чаена лъжичка розмарин и 2 дафинови листа. 

Покрийте и гответе на ниска температура за 8-10 часа, докато телешкото омекне. Сервирайте горещо. 

Рецепти

Рецепти

Рецепти

Рецепти

Открийте вкусни рецепти от ЕкоАгро България! Открийте вкусни рецепти от ЕкоАгро България! 2023-04-24T17:41:45+03:00 Рецепти

<p><span data-contrast="none">Добре дошли на страницата с вкусни рецепти на ЕкоАгро България! На тази страница ще намерите гама от рецепти на ЕкоАгро приготвени с местни съставки, всички внимателно изработени с цел подкрепяне на нашата мисия за насърчаване на устойчивото земеделие!</span></p> <hr /> <p><span data-contrast="none">Говеждо пържено:&nbsp;</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Нарежете 1/2кг говеждо месо на тънки ивици и мариновайте в 1 супена лъжица соев сос и 1 супена лъжица царевично нишесте за 15 минути.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на висока температура. Добавете говеждото и запържете, докато покафенее, около 3-4 минути.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Добавете 1 нарязан лук, 1 нарязана чушка и 1 нарязан морков. Запържваме при разбъркване още 2-3 минути.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Добавете 2 супени лъжици соев сос и 1 супена лъжица мед. Запържете още 1-2 минути, докато всичко се покрие добре и зеленчуците омекнат. Сервирайте върху ориз.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <hr /> <p><span data-contrast="none">Телешко тако:</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Запържете 1/2кг смляно говеждо месо в тиган на средно висока температура. Отцедете излишната мазнина.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Добавете 1 пакет подправка за тако и 1/4 чаша вода. Разбъркайте, за да се комбинират.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Сервирайте в черупки от тако с настъргана маруля, нарязани на кубчета домати, настъргано сирене и всякакви други гарнитури по желание.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <hr /> <p><span data-contrast="none">Телешко&nbsp;с броколи:</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Нарежете 1/2кг говеждо месо на тънки ивици и мариновайте в 1 супена лъжица соев сос и 1 супена лъжица царевично нишесте за 15 минути.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на висока температура. Добавете говеждото и запържете, докато покафенее, около 3-4 минути.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Добавете 2 чаши броколи и 1 нарязан лук. Запържваме при разбъркване още 2-3 минути.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Добавете 1/4 чаша соев сос и 1 супена лъжица царевично нишесте, смесено с 1/4 чаша вода. Запържваме още 1-2 минути, докато сосът се сгъсти. Сервирайте върху ориз.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <hr /> <p><span data-contrast="none">Шишчета с телешко и гъби:</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Нарежете 1/2кг говеждо месо на 1-инчови кубчета.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Нанижете говеждо месо и нарязани гъби на шишчета.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Намажете шишчетата със зехтин и ги поръсете със сол и черен пипер.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Печете на скара или печете за 8-10 минути, като обръщате от време на време, докато говеждото се сготви.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <hr /> <p><span data-contrast="none">Говеждо задушено за бавно готвене:</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Нарежете 1кг говеждо месо на 2см кубчета и подправете със сол и черен пипер.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на средно висока температура. Запържете говеждото от всички страни, около 5-6 минути.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Прехвърлете говеждото в тенджера и добавете 2 нарязани глави лук, 4 нарязани моркова, 4 нарязани стръка целина, 4 смлени скилидки чесън, 2 супени лъжици доматено пюре, 4 чаши телешки бульон, 1 чаена лъжичка мащерка, 1 чаена лъжичка розмарин и 2 дафинови листа.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p> <p><span data-contrast="none">Покрийте и гответе на ниска температура за 8-10 часа, докато телешкото омекне. Сервирайте горещо.</span><span data-ccp-props="{" 201341983="" :0="" 335559739="" :160="" 335559740="" :259="">&nbsp;</span></p>

Сравнение на продукти