Добре дошли на страницата с вкусни рецепти на ЕкоАгро България! На тази страница ще намерите гама от рецепти на ЕкоАгро приготвени с местни съставки, всички внимателно изработени с цел подкрепяне на нашата мисия за насърчаване на устойчивото земеделие!
Говеждо пържено:
Нарежете 1/2кг говеждо месо на тънки ивици и мариновайте в 1 супена лъжица соев сос и 1 супена лъжица царевично нишесте за 15 минути.
Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на висока температура. Добавете говеждото и запържете, докато покафенее, около 3-4 минути.
Добавете 1 нарязан лук, 1 нарязана чушка и 1 нарязан морков. Запържваме при разбъркване още 2-3 минути.
Добавете 2 супени лъжици соев сос и 1 супена лъжица мед. Запържете още 1-2 минути, докато всичко се покрие добре и зеленчуците омекнат. Сервирайте върху ориз.
Телешко тако:
Запържете 1/2кг смляно говеждо месо в тиган на средно висока температура. Отцедете излишната мазнина.
Добавете 1 пакет подправка за тако и 1/4 чаша вода. Разбъркайте, за да се комбинират.
Сервирайте в черупки от тако с настъргана маруля, нарязани на кубчета домати, настъргано сирене и всякакви други гарнитури по желание.
Телешко с броколи:
Нарежете 1/2кг говеждо месо на тънки ивици и мариновайте в 1 супена лъжица соев сос и 1 супена лъжица царевично нишесте за 15 минути.
Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на висока температура. Добавете говеждото и запържете, докато покафенее, около 3-4 минути.
Добавете 2 чаши броколи и 1 нарязан лук. Запържваме при разбъркване още 2-3 минути.
Добавете 1/4 чаша соев сос и 1 супена лъжица царевично нишесте, смесено с 1/4 чаша вода. Запържваме още 1-2 минути, докато сосът се сгъсти. Сервирайте върху ориз.
Шишчета с телешко и гъби:
Нарежете 1/2кг говеждо месо на 1-инчови кубчета.
Нанижете говеждо месо и нарязани гъби на шишчета.
Намажете шишчетата със зехтин и ги поръсете със сол и черен пипер.
Печете на скара или печете за 8-10 минути, като обръщате от време на време, докато говеждото се сготви.
Говеждо задушено за бавно готвене:
Нарежете 1кг говеждо месо на 2см кубчета и подправете със сол и черен пипер.
Загрейте 1 супена лъжица масло в голям тиган на средно висока температура. Запържете говеждото от всички страни, около 5-6 минути.
Прехвърлете говеждото в тенджера и добавете 2 нарязани глави лук, 4 нарязани моркова, 4 нарязани стръка целина, 4 смлени скилидки чесън, 2 супени лъжици доматено пюре, 4 чаши телешки бульон, 1 чаена лъжичка мащерка, 1 чаена лъжичка розмарин и 2 дафинови листа.
Покрийте и гответе на ниска температура за 8-10 часа, докато телешкото омекне. Сервирайте горещо.